Ο Φώτιος Κετσετζής γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1945. Μελέτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή Ξάνθης, και σπούδασε Βυζαντινή Μουσική κοντά στους μεγάλους διδασκάλους Λ. Σουρλατζή και Θρ. Στανίτσα. Ο κ. Κετσετζής διετέλεσε καθηγητής σε διάφορα σχολεία, λύκεια, και ωδεία, και πρωτοψάλτης απο το 1960 σε πολυάριθμες εκκλησίες ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Μεγαλόχαρης Τήνου. Ο κ. Κετσετζής σαν διευθυντής χορωδιών, έχει οργανώσει και διευθύνει χορωδιακές ομάδες όπου δίδαξε. Επίσης έχει δώσει ομιλίες και διαλέξεις, είναι πολυγραφώτατος δημιουργός Βυζαντινών υμνων χρησιμοποιώντας την παρασημαντική, και έχει ηχογραφήσει πάνω απο 30 κασέτες με Βυζαντινούς Ύμνους.
Απο το 1992 και επί 18 χρόνια ο κ. Κετσετζής ήταν στο πηδάλιο της Χορωδίας της Αρχιεπισκοπικής Θεολογικής Σχολής, και υπηρέτησε ως Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στο Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού στο Μπρουκλάιν Μασαχουσέτης.
Σήμερα ειναι Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και κασμεί ως Πρωτοψάλτης το Δεξιο Αναλόγιο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιώς.
Τέλος, ο κ. Κετσετζής έχει πέντε πτυχία στον Τομέα του, δύο απο τα οποία είναι σε επίπεδο Μάστερ, και έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις, το πιο σημαντικό απο τα οποία είναι αυτό του Οφφικίου του Άρχοντος Πρωτοψαλτου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧ. ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΦΩΤΗ ΚΕΤΣΕΤΖΗ 5 ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΜΕ ΥΜΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ & ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ , ΤΑ CD ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 210 6840415 - 210 6843647
ΤΙΤΛΟΣ: Εκ νυκτός ορθρίζει το πνεύμα μου... Αλληλούια... Αλληλουάριο. ΗΧΟΣ: Πλάγιος του Τετάρτου.
(555ΚΒ)
ΤΙΤΛΟΣ: Ερχόμενος ο Κύριος... Εις τους Αίνους του Όρθρου Μ. Δευτέρας. ΗΧΟΣ: Πρώτος.
(1350ΚΒ)
ΤΙΤΛΟΣ: Κύριε, ερχόμενος προς το Πάθος... Δοξαστικό των Αίνων Όρθρου Μ. Δευτέρας. ΗΧΟΣ: Πλάγιος του Πρώτου.
(951ΚΒ)
ΤΙΤΛΟΣ: Εν ταις λαμπρότησι των Αγίων σου... Εις τους Αίνους του Όρθρου Μ. Τρίτης. ΗΧΟΣ: Πρώτος.
(821ΚΒ)
ΤΙΤΛΟΣ: Ο Νυμφίος ο κάλλει ωραίος... Εις τα Απόστιχα του Όρθρου Μ. Τρίτης. ΗΧΟΣ: Πλάγιος του Δευτέρου.