Είσοδος Επιστροφή Επικοινωνία Περιεχόμενα Ανακοινώσεις Links

Εγγραφή CD με το RealPlayer

 

Εισαγωγή
Μετάβαση στο VocalMusic.gr
Αφιερώματα
Αρχείο Ενιαυτού
Αρχείο Ιεροψαλτών
Αρχείο Χορωδιών
Ψαλτοτράγουδα
Μικτοί Ήχοι - Makam
Βυζαντινά Μουσικά Κείμενα
Δισκογραφία

 

 Μετάβαση στο VocalMusic.gr

     

 

 

Αγαπητοί φίλοι & αναγνώστες,

To RealPlayer προσφέρει τη δυνατότητα εγγραφής μουσικών CD χωρίς τη χρήση κανενός άλλου προγράμματος. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το μόνο που απαιτείται είναι η ύπαρξη συσκευής CD-Recorder συνδεδεμένη στον υπολογιστή σας. Η επιλογή των τραγουδιών μπορεί να γίνει από μουσική που έχετε αποθηκεύσει στο σκληρό σας δίσκο καθώς είναι αποδεκτοί οι πιο διαδεδομένοι τύποι αρχείων ήχου, όπως wav, mp3 κλπ. Κυριότερα όμως το RealPlayer έχει τη δυνατότητα να εγγράφει CD από αρχεία τύπου RM (real media format) που χρησιμοποιούμε και στη δική μας ιστοσελίδα (πολλά ακριβά προγράμματα εγγραφής του εμπορίου δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα). Αν θέλετε λοιπόν να εγγράψετε συλλογές από μουσική που κατεβάσατε από το Vocal Music, το μόνο που χρειάζεστε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

 Δημήτρης Χούπας                 

.:: ΕΓΓΡΑΦΗ CD ΜΕ ΤΟ RealPlayer 10 ::.

1. Δημιουργία Λίστας Αναπαραγωγής (Playlist).

Σαν πρώτο βήμα, πρέπει να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής την οποία θα γεμίσετε με τα τραγούδια τα οποία επιθυμείτε να γράψετε στο CD. Ανοίγοντας το RealPlayer λοιπόν επιλέξτε την καρτέλα Music & My Library ή κατευθυνθείτε στο μενού View My Library.

α.  Από την λίστα Tasks επιλέξτε New Playlist.
β.  Στο παράθυρο Create New Playlist που θα ανοίξει, πληκτρολογείστε ένα όνομα για την λίστα σας εκεί που γράφει: What would you like to name your playlist? (π.χ. VocalMusic)
γ.  Επίσης επιλέξτε Make an empty playlist και πατήστε ΟΚ.
δ.  Στη νέα λίστα που θα εμφανιστεί στην οθόνη σας επιλέξτε Add Clips.
ε.  Στο παράθυρο Add Clips from My Library πατήστε στο κουμπί Browse My Computer...
στ. Από το Import Files and Playlists μπορείτε να εντοπίσετε τα μουσικά αρχεία που έχετε αποθηκευμένα στο σκληρό σας δίσκο και πατώντας Open να τα εντάξετε στη λίστα αναπαραγωγής που δημιουργήσατε.
ζ.  Επαναλάβετε τα τρία τελευταία βήματα όσες φορές χρειαστεί για να προσθέσετε στη λίστα σας όλα τα κομμάτια που επιθυμείτε να συμπεριλάβετε στο CD.
η.  Προσέξτε τον συνολικό χρόνο της λίστας σας που εμφανίζετε στο κάτω δεξιό μέρος της οθόνης σας. Για εγγραφή CD δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 74΄΄.
θ.  Όταν ολοκληρώσετε την επιλογή των κομματιών, μπορείτε να τα βάλετε στην επιθυμητή σειρά κρατώντας και σέρνοντας με το δείκτη του ποντικιού, ένα-ένα τα κομμάτια.
ι.  Η λίστα αναπαραγωγής είναι τώρα έτοιμη.

2.  Εγγραφή Ψηφιακού Δίσκου (Burn CD).

Μπορείτε τώρα να προχωρήσετε στην εγγραφή του ψηφιακού δίσκου επιλέγοντας την καρτέλα Burn/Tranfer ή από το μενού View Burn/Transfer.

α.  Από την λίστα Tasks και Select CD Type επιλέγετε το είδος του CD που θέλετε να δημιουργήσετε.  Το επιθυμητό Audio CD είναι προεπιλεγμένο, άρα δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια ενέργεια.
β.  Στο Add Track from My Library κάντε διπλό click στο Playlists και έπειτα επιλέγοντας τη λίστα σας (π.χ. VocalMusic) πατήστε Add Selected to CD.
γ.  Η λίστα εγγραφής τώρα εμφανίζει τα επιλεγμένα κομμάτια σας.
δ.  Στην τρίτη επιλογή Edit options μπορείτε να κάνετε κάποιες περαιτέρω ρυθμίσεις για την εγγραφή σας, όπως να επιλέξετε την ταχύτητα εγγραφής (Write Speed), τους τίτλους περιεχομένων (Artist Name, Album Name), το διάστημα μεταξύ των κομματιών (Transitions) κ.α.  Επίσης η επιλογή Make volume equal across all tracks μπορεί να ενισχύσει την ποιότητα εγγραφής.
ε.  Σε αυτό το σημείο πρέπει να εισάγετε ένα κενό CD στο Recorder σας.
στ. Πατήστε το κουμπί Burn Your CD για να αρχίσει η εγγραφή.
ζ.  Παρακολουθείστε την γραμμή προόδου κατά την εξέλιξη της εγγραφής και όταν ολοκληρωθεί θα ειδοποιηθείτε από το πρόγραμμα.
η. Το CD σας είναι τώρα έτοιμο. Καλή ακρόαση!!!

Σημείωση:

Καταλαβαίνουμε ότι η οδηγίες που παραθέτουμε αντιμετωπίζονται με διαφορετικό δείκτη δυσκολίας από διαφορετικούς χρήστες σύμφωνα με την εμπειρία και την γνώση της αγγλικής γλώσσας που κατέχουν.  Είναι απολύτως κατανοητό επομένως ότι πολλοί μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια μικροπροβλήματα κατά την εκτέλεση των διαφόρων βημάτων που σας προτείνουμε. Για το λόγο αυτό σκεφτήκαμε ότι θα ήταν χρήσιμο να δημιουργήσουμε μια διεύθυνση email αφιερωμένη ειδικά στην διευκόλυνση των χρηστών του RealPlayer. Μπορείτε λοιπόν να μας αποστέλλετε τις απορίες σας και να μας αναφέρετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και εμείς από την πλευρά μας θα προσφέρουμε όποια βοήθεια είναι εφικτή.  Η νέα διεύθυνση επικοινωνίας είναι:  realplayer@ieropsaltis.com 

 

 

 

Είσοδος Επικοινωνία Περιεχόμενα Ανακοινώσεις Links RealPlayer
 

Copyright 2005 [Ieropsaltis.com by Dimitrios Houpas]. All rights reserved