Επιστροφή Επικοινωνία Περιεχόμενα Ανακοινώσεις Links RealPlayer

Γεώργιος Σιαπερόπουλος

 

Εισαγωγή
Μετάβαση στο VocalMusic.gr
Αφιερώματα
Αρχείο Ενιαυτού
Αρχείο Ιεροψαλτών
Αρχείο Χορωδιών
Ψαλτοτράγουδα
Μικτοί Ήχοι - Makam
Βυζαντινά Μουσικά Κείμενα
Δισκογραφία

 

 Μετάβαση στο VocalMusic.gr

     

 

 


Ο Γεώργιος Σιαπερόπουλος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Λογιστής το επάγγελμα. Από παιδί αγαπούσε ιδιαίτερα την Βυζαντινή Μουσική, και ευτύχησε να έχει ακούσματα από μεγάλους Πρωτοψάλτας της Θεσσαλονίκης. Τον Χριστοφόρον Κουτζουράδην κατ' αρχάς (πρώτον διδάσκαλον του Χ. Ταλιαδώρου). Τον Θρασύβουλον Παπανικολάου στη συνέχεια, (Πρωτοψάλται και οι δύο της Ενορίας του Αγίου Ελευθερίου Ντεπώ). Τον Αθανάσιον Καραμάνην, τον Χαρίλαον Ταλιαδώρον και τον αείμνηστον Χρύσανθον Θευδοσόπουλον στη συνέχεια.

Η γνωριμία του με τον Αρχοντα Πρωτοψάλτη και καλό του φίλο Φώτη Κετσετζή, είναι καθοριστική διότι μετά από προτροπή του αποφασίζει να εγγραφεί στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης από την οποία αποφοιτά με βαθμό 19 και 3/6 άριστα. Την ίδια χρονιά διορίζεται στο Καθολικό της Ι. Μονής Αγίας Θεοδώρας της εν Θεσσαλονίκη (Ερμού 42), ως Πρωτοψάλτης, θέσιν την οποίαν υπηρετεί επί 18 συναπτά έτη.

Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Θέρμης Θεσσαλονίκης σήμερα, από τις μεγαλύτερες ενορίες της Ι. Μητροπόλεως Κασσανδρείας και Πολυγύρου.

Εχει εκδόσει έως τώρα τρία βιβλία ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, τα ΕΝΔΕΚΑ ΕΩΘΙΝΑ ΔΟΞΑΣΤΙΚΑ & ΑΡΓΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΙ και την ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (πλήρης ακολουθία). Η γραφή των εκδόσεων αυτών έγινε με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστού σε μέγεθος Α4 ώστε να είναι ευανάγνωστος τόσον από τον Ιεροψάλτην, όσο και από τους βοηθούς και ισοκράτας. Τα βιβλία του διατίθενται από τον ίδιον και από τα καταστήματα της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα ασχολείται και με ηχογραφήσεις. Έχει εκδόσει σειρά ψηφιακών δίσκων τα οποία διατίθεται από τον ίδιον και από τα καταστήματα της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Αθήνα και Θεσ/νίκη.

Μέλος του Σωματείου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης με συμμετοχή σε όλες σχεδόν τις εμφανίσεις της χορωδίας σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

 

 

ΤΙΤΛΟΣ:  Σε υμνούμεν...

   ΗΧΟΣ:   Πλάγιος του Πρώτου πεντάφωνος εναρμόνιος.

(1781ΚΒ)

ΤΙΤΛΟΣ:  Ιεραρχών η καλονή... Δοξαστικό εσπερινού Αγ.Νικολάου
 
  ΗΧΟΣ:   Πλάγιος του Δευτέρου.

(6270ΚΒ)

ΤΙΤΛΟΣ:  Φανερών εαυτόν... 11ο Εωθινό Δοξαστικό.

   ΗΧΟΣ:   Πλάγιος του Τετάρτου.

(4561ΚΒ)

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

|
 

 

 

Επιστροφή Επικοινωνία Περιεχόμενα Ανακοινώσεις Links RealPlayer
 

Copyright 2005 [Ieropsaltis.com by Dimitrios Houpas]. All rights reserved